Radiofrecventa este una dintre cele mai noi terapii corporale folosite cu succes in lupta impotriva celuliteivergeturilor si a lipsei tonusuluicutanat. Tehnologia cu radiofrecventa este folosita de mult timp in chirurgie si a fost adaptata pentru a fi utilizata si in saloanele de infrumusetare corporala. Terapia cu radiofrecventa este complet sigura, non-invaziva si non-agresiva pentru corp, fiind o alternativa la operațiile estetice recomandate de medicii specialisti.

Radiofrecventa are la baza aplicarea undelor electromagnetice (radio) ce actioneaza asupra tesutului adipos din profunzime, fara a afecta in vreun fel epiderma. Aceste unde produc incalzirea straturilor de grasime, actionand asupra depozitelor de grasime din interior, care sunt de altfel si cel mai greu de eliminat si la care de exemplu, cremele anticelulitice nu ajung.

Ceea ce este spectaculos in tratamentul cu radiofrecventa, este tonifierea conferita, care se poate observa inca de la prima sedinta. Radiofrecventa contureaza si redefineste liniile siluetei, tonifica instantaneu, netezeste si “ridica” fara a leza tesuturile. Celulita va disparea, iar aspectul de piele lasata va fi complet eliminat.

Radiofrecventa actioneaza asemeni unui corset care strange tesuturile musculare si grase. Vorbim de o contractie, gratie careia se remodeleaza straturile de grasime din profunzime.

Toate aceste beneficii apar deoarece radiofrecventa produce contractia fibrelor de colagen, stimuland formarea de fibre noi, elastice. Colagenul astfel stimulat migreaza spre suprafata, spre epiderm, obtinandu-se un efect imediat de fermitate si elasticitate a pielii. Epiderma capata un aspect sanatos, tonifiat, perfect intins si intinerit.

Sub actiunea undelor de radiofrecventa temperatura creste pana la 40-42 de grade la suprafata pielii, in timp ce in interiorul tesutului tratat ajunge pana la 60-65 grade. Reactia pielii tratate va fi una de strangere, iar aspectul general al pielii va fi mai ferm. Radiofrecventa inseamna pe scurt “skin tightening”: efect produs datorita trecerii de la o temperatura mare la una mica, realizand o contractie a tesuturilor, identica cu vasoconstrictia la rece.

Actiunea radiofrecventei continua si dupa incheierea sedintei: clienta resimte in continuare o caldura la nivelul zonei tratate, efectul de tonifiere continuand.

La nivel corporal, rezultatele tratamentului cu radiofrecventasunt:

Fiind un tratament extrem de eficient asupra tesutului adipos din profunzime, radiofrecventa este recomandata pentru tratarea oricarui tip de celulita, cu rezultate foarte bune chiar si la celulita de stadiu 3-4. Se foloseste in special pentru un abdomen amplu, coapse, fese, solduri, brate, gambe, spate.

Radiofrecventa este ideala pentru persoanele cu piele flasca si relaxare musculara: femei care au nascut recent, sani lasati, piele flasca in zona coatelor si a genunchilor – recunoscuta pentru dificultatea cu care se remodeleaza.

Terapia cu radiofrecventa este de scurta durata, o sedinta dureaza intre 10-40 minute, timpul depinde de zona tratata. Terapia este recomandata pentru toate varstele. In tratamentele corporale se recomanda 2 sedinte pe saptamana incluse in pachete de 10 sedinte.