Mezoterapia reprezinta o terapie inovatoare de exceptie, fiind printre putinele tratamente ce permit introducerea in profunzime a substantelor active. De regula, din ingredientele unei creme, foarte putine – numai 5% ajung efectiv in profunzime. Prin intermediul tratamentului de mezoterapie, dintr-o singura aplicare patrund 95% din ingredientii activi in straturile profunde ale pielii.
Aparatul de mezoterapie introduce in structura pielii cocktail-uri ce contin vitaminele, mineralele, aminoacizii de care aceasta are nevoie pentru hranire si rejuvenare, stimulandu-i metabolismul, microcirculatia sangvina si odata cu acesta sinteza de noi fibre de colagen si elastina. Rezultatele sunt vizibile imediat dupa tratament, pielea este vizibil mai ferma, mai elastica si mai luminoasa, avand un aspect odihnit, intinerit, efectul mentinandu-se pentru o perioada mai lunga de timp.

 

Mezoterapie utilizeaza doi curenti simultani, cu efecte complementare:

• Curentul alternativ – rectangular creeaza un fenomen numit electroporatie care mareste porii epidermei de aproximativ 400 de ori, ceea ce ii confera un grad ridicat de permeabilitate, determinand o intensificare a fluxului sanguin tranzitoriu. Practic, permite deschiderea temporara a barierei fosfolipidice si formarea unor canale de trecere, prin care substantele active din serumurile folosite vor ajunge la celulele tinta.

• Curentul galvanic sau continuu produce electroforeza (electro-osmoza) si este folosit pentru penetrarea in straturile profunde ale pielii a ingredientelor active din cocktailul cosmetic. In functie de problema tratata, se foloseste un anumit cocktail care se aplica direct pe piele, substantele fiind introduse in derm (stratul mijlociu al pielii) prin intermediul unui aplicator facial sau corporal. Aceasta tehnica permite dispersia omogena a substantelor in straturile profunde ale pielii. Este o metoda complet nedureroasa, tratamentul constand intr-un masaj placut care ofera si relaxare totala. Avand un amperaj mic a carui intensitate si directie raman constante in timp, curentul galvanic are rolul de a spori metabolismul celular, determinand o vasodilatare superficiala.

Recomandari mezoterapie la nivel facial: ideal pentru imbunatatirea vizibila imediat a calitatii si elasticitatii pielii, pentru activarea procesului de reparare si restructurare celulara, piele deteriorata de soare, piele uscata si deshidratata, lipsa de fermitate si elasticitate a pielii, hiperpigmentare, ten tern si obosit, etc.

 

Rezultate obtinute la nivel facial prin mezoterapie:

-atenueaza ridurile si liniile de expresie reducand densitatea, adancimea si volumul ridurilor mimice,
-inchide porii si rezolva multe dintre problemele porilor mariti,
-efect de netezire imediata a pielii,
-efect de lifting facial alaturi de efect de fortifiere şi intindere pe termen lung,
-reda luminozitatea si fermitatea pielii,
-hidrateaza intensiv pielea si regenereaza in profunzime
-diminueaza leziunile pigmentare, cuperoza/rozaceea, acneea,
-recontureaza ovalul facial,
-atenueaza cearcanele,
-uniformizeaza tenul,
-trateaza pungile de sub ochi, textura flasca, gatul si barbia dubla.